Jeg begynte på ingeniørstudie, men fant raskt ut at det ikke var noe for meg. Viste ikke helt hva jeg ville før pappa sa til meg ”Du burde bli frisør du Rikke, du som er så glad i å jobbe med mennesker og liker å bruke hendene dine på noe kreativt” … og sånn ble det!

Pappas gode råd fikk meg til å tenke på at frisøren min, Kine, hadde fortalt meg at hun hadde gått på Tango Akademiet og at det hadde vært veldig bra. Dermed satt jeg meg ned foran PC´n og googlet Tango Akademiet og vips hadde jeg sendt inn søknaden.

Jeg fikk plass og det var midt i blinken med kun 5 måneders skolegang, ikke var det så dyrt heller så jeg slapp å ende opp med stort studielån.

Med kun 5 måneders undervisning var det selvsagt mye å lære på en gang, men vi var en akkurat passe stor klasse så vi fikk alltid god hjelp. Skolen har et veldig bra opplegg og ga oss rom for å prøve og feile, hele tiden med kyndig veiledning underveis. Jeg likte veldig god at vi var mye ute i praksis og det sammen med kundedager, var veldig lærerikt.

På skolen lærer vi også mye teori og det grunnleggende. Skal jeg være helt ærlig var det kanskje litt mer teori enn jeg hadde forestilt meg på forhånd, men så lenge man lærer om noe man virkelig er interessert i – så er det ikke noe problem.

Noen ganger må jeg nok også innrømme at jeg ikke bestandig forsto alt eller hvorfor vi skulle lære ulike ting, men det som er så herlig er at så fort jeg kom ut i jobb så falt brikkene på plass.

Jeg har ikke angret et sekund på at jeg ble frisør. Møte med ulike kunder hver dag gjør at dagene blir varierte og aldri kjedelig. Jeg elsker å følge med på moter og trender og føler at jeg hele tiden er i utvikling og lærer noe nytt.