Lyst til å være en del av et kreativt og skapende miljø?

Frisøryrket er skapende og du får brukt for dine kreative evner daglig. Klipping, farging, strukturendring og frisering i kombinasjonen med din egen fantasi, gir deg et hav av muligheter.

Frisørutdannelse

Frisørutdannelsen tar 4 år. Det halvåret (5 mnd) eleven går på Tango Akademiet avskrives disse fire årene. Da gjenstår 3,5 år som gjennomføres som lærling i salong.

Vg1 og Vg2

Ved fullført Vg1 Design og håndverk, trekkes ett år fra den totale utdanningstiden. For andre studieretninger tilsvarende Vg2 Design og håndverk, kan ytterligere 6 måneder trekkes fra lærlingtiden.

Svenneprøven

For å få godkjent lærlingtiden og for å gå opp til svenneprøven må fellesfag fra Vg1 og Vg2 være bestått. Man kan starte opp med studiene om man fullfører Vg1 og Vg2 innen endt utdannelse.

Du burde bli frisør

Jeg begynte på ingeniørstudie, men fant raskt ut at det ikke var noe for meg. Viste ikke helt hva jeg ville før pappa sa til meg ”Du burde bli frisør du Rikke, du som er så glad i å jobbe med mennesker og liker å bruke hendene dine på noe kreativt”… og sånn ble det!

Rikke Sjursen Jøntvedt
Frisør på Tango Arkaden

Min drøm

Akkurat nå er min drøm å bli herrefrisør, men det kan endre seg når jeg har lært mer om farge og dameklipp…

Taysir Mlitat
Lærling på Tango Down Town

Hår-eksperimenter

Da jeg var 12 år begynte jeg å drømme om å bli frisør, noe som førte til at mine venninner ble utsatt for utallige hår-eksperimenter. Så var det jobbuke i 9. klasse…

Beathe Åheim
Frisør og Salongleder Tango Brotorvet

Barndomsdrømmen i oppfyllelse

I en alder av 26 år, skulle endelig barndomsdrømmen gå i oppfyllelse. Venninner og dukker som tidligere hadde vært offer for mine mer eller mindre vellykkede ”klippetimer” kunne endelig får en pause.

Heidi Pedersen
Frisør på Tango Down Town

Interessert? Les mer om Tango Akademiet under våre referanser.

Drømmejobben venter på deg!